Wild Vleesch workshops

Wild kookworkshop

 

Na uitleg over waar het wild is geschoten, leeftijd, gebied etc gaan we aan de slag.
Villen, uitbenen en in “technische delen” verdelen.

Grof verdelen in drie stukken:

  1. Spierstuk, dikke lende, platte bil en de bovenbil uit de achterpoten
  2. De rug en ribben
  3. De voorpoten.

Weet u al waar bv de kogel zit? Dat stuk waar de “kogelbiefstuk” van gesneden wordt….wij laten het u op deze dag zien. Sterker nog, u kunt het zelf uitsnijden! We gaan aan de slag om het menu te maken, voorbeeld:

  • Steak tartaar van reerug
  • Wild bouillon van de botten gemaakt
  • Ree biefstuk met zelfgemaakte friet en gegrilde groenten
  • Worstjes maken van ree en wild zwijn
  • Zelfgemaakte cantuccini koekjes met vin santo om het af te sluiten

Tip voor jagers: U kunt ook uw eigen geschoten wild in zo een avond met uw gezelschap hier verwerken.

Terugblik Workshop Vleesch

Biologische Slagerij Wim Kok en Mark Driessen hebben samen met hun gasten een mooie vleesavond verzorgd. “Fantastisch om een vakman zo aan het werk te zien. Nooit geweten dat het uitsnijden van vlees nog zo’n grote klus is. Zelfgemaakte filet americain en schnitzel, supermalse biefstuk: het was heerlijk. En gezellig.’ Zo vertelde een van deelnemers aan de workshop

Ongeveer 20 vleesliefhebbers en geïnteresseerden waren afgelopen woensdag avond afgekomen op de vleesworkshop. De deelnemers mochten zelf aan de slag in de keuken nadat ze eerst hadden geluisterd en toegekeken bij het vakwerk van Wim, Mark en Xavier. In verschillende groepjes werden de gerechten bereid.

Zo waren een aantal man zorgvuldig bezig met het aansnijden van de delicatesse Batalé Duroc Ham en werd in de keuken de schnitzel platgeslagen en gepaneerd. En wat werd nog meer bereid…? Ondertussen werden de aardappeltjes gebakken en de groenten klaargemaakt om de gerechten te vergezellen. Vervolgens werd er samen gedineerd aan een grote lange tafel midden in de zaal.

Driessen SmaakVermaak
Wild Vleesch