In Nieuwegein kookte burgemeester Frans Backhuijs gisteravond voor 64 gasten - voornamelijk ondernemers - in de kookstudio van Driessen Smaakvermaak. Opbrengst: 7025 euro voor de nieuwbakken WensAmbulance Utrecht/Nieuwegein.

Organisator Arnold van Anraad: ,,De opbrengst is boven verwachting. Tijdens de avond verkochten we al vijf van de tien schilderijen die aangeboden zijn door de stichting KunstGein. Een van de schilderijen werd tijdens de veiling voor 550 euro verkocht. De unieke kunstschaal die gemaakt is door de vrouw van burgemeester Backhuijs bracht 750 euro op.”


Burgemeester Backhuijs kookt eens per jaar voor een goed doel. Initiatiefnemer van de wensambulance Utrecht is Nieuwegeiner Hans Agterberg voor wie hij dit jaar deed is blij met het initiatief van de organisatie van ‘Burgemeester Kookt’. Zijn stichting kan het geld goed gebruiken. ,,We zijn een vrijwilligersclub en we rijden gratis voor patiënten met nog een laatste wens,” vertelt Hans Agterberg. ,,We gebruiken de gift voor bijvoorbeeld de aankleding van de ambulance. Voor kinderen willen we namelijk vrolijke dekbedovertrekken hebben, maar ook voor benzine of onderhoud. Het komt heel goed van pas, want we zijn net begonnen.” 

Wensambulance

Sinds 1 oktober heeft de regio Utrecht zijn eigen wensambulance. Mensen die terminaal zijn of andere ernstig zieke patiënten waar het einde in zicht is, kunnen op deze manier nog eenmaal een activiteit ondernemen.

Voor het samenstellen van het vijfgangendiner kreeg burgemeester Frans Backhuijs hulp van chefkok Mark Driessen. Backhuijs: ,,We hebben voor onze gasten een stoofschotel en zeebaars op het menu staan. Het nagerecht heb ik zelf bedacht: Tiramisu met aardbeien. Burgmeester Kookt is er voor de vierde keer en volgend jaar is er een lustrum. “Ik kook graag, zo’n 2 tot 3 keer in de maand voor gasten bij mij thuis. Ik hou van uitgebreid koken.”


Bron bericht  in het AD